3ª Assemblea Proces Constituent Sant Cugat

Dia 25 d’octubre de 2013  a les 19 hores

Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès 

 c/  Castellvi, 8 (Jardins del Monestir)

3ª Assemblea

3a Assemblea Procés Constituent Sant Cugat del Vallès

Acta núm.3 

Data: 25 d’octubre de 2013 Hora: 19h

Lloc: Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès

Ordre del dia:

  • Resum de l’Assemblea de Promotors del 21 de setembre de 2013 (activitats conjuntes amb tots els territoris)
  • Acte Central del Procés Constituent (en endavant PC) del 13 d’octubre de 2013 a les Fonts de Montjuïc de Barcelona. Nova campanya “Construïm la República Catalana del 99%”
  • Organització. Accions de les diferents comissions
  • Participació a la Festa de Tardor de Sant Cugat
  • Guardiola per les petites despeses de la nostra Assemblea Local
  • Torn obert de paraules

Assistents: Aprox. 70 persones

———————————————————————————————————-

Ramon Fargas obre l’assemblea presentant-se i passa a informar sobre com es desenvoluparà. Fora la sala hi ha uns fulls per aquells assistents que vulguin adherir-se al manifest del PC i encara no ho hagin fet. Al costat del full hi ha una guardiola per aquells que desitgin col·laborar amb les despeses menors (les despeses grosses les facturen a la central del PC). En successius actes es posarà també la guardiola ja que d’ara en endavant es preveu que cada vegada es faran actes de major envergadura i per encabir més assistents s’hauran de buscar locals més grans que s’hauran de llogar. El donatiu és totalment voluntari. Per últim el Ramon informa de com s’organitzarà el torn de paraules a la part final de l’assemblea.

Resum de l’Assemblea de Promotors del 21 de setembre de 2013 (activitats conjuntes amb tots els territoris). Informa: Ramon Fargas

A aquesta Assemblea hi van assistir els promotors de l’assemblea de Sant Cugat. Contingut de l’assemblea:

S’aprova el balanç de l’acte de l’11 de setembre. L’acte va ser un èxit. Es va acordar que en el futur es valoraran totes les accions que es vulguin prendre per evitar malentesos.  S’aprova l’acte del 13 d’octubre a Montjuïc.  S’informa que el dia 26 d’octubre hi haurà un espai de formació per dinamitzadors. Hi assistiran els 2 promotors de Sant Cugat. S’informa que el 16 de novembre hi haurà una xerrada de debats simultanis a totes les assemblees territorials de Catalunya. Per assistir a la de Sant Cugat cal inscriure’s a través del web ja que l’espai és limitat. Es parlarà del PC i del perquè del PC. S’informa que el 30 de novembre serà una jornada o hi haurà un acte d’insubmissió pendent de determinar. S’acorda que el PC redactarà un document de desacord sobre les beatificacions.

El Ramon finalitza la seva intervenció recordant que qualsevol persona pot en qualsevol moment demanar per treballar i formar part d’una comissió. Les Comissions estan sempre obertes. Tota la informació està al web.

2. Acte Central del PC del 13 d’octubre de 2013 a les Fonts de Montjuïc de Barcelona. Nova campanya “Construïm la República Catalana del 99%”. Informa: Charo Díaz

Va ser un acte important, emotiu, lúdic, polític i reivindicatiu amb molta participació. Van parlar entre d’altres: la Teresa Forcades, l’Arcadi Oliveras i el Vicenç Navarro. Se’n desprèn que la ciutadania està entenent que hem d’actuar. El PC és vàlid per totes les forces polítiques de Catalunya. Es va presentar la campanya que té per lema “Construïm la República Catalana del 99%” entenent que és només l’1% el que ens està espoliant.

3.Organització. Accions de les diferents comissions

Comissió de treball de Comunicació. Informa: Ramon Fargas

Totes les persones que ho desitgin si faciliten el correu-e rebran totes les informacions. El Dimitri, que és el responsable d’aquesta comissió (però que avui no ha pogut assistir) vol fer una revista-e per difondre les informacions. També vol fer la versió en paper per aquelles persones grans que prefereixen aquest format. La setmana que ve aquesta comissió té una reunió.

Comissió de treball de Jubilats i pensionistes. Informa: Joan Vilardebó

El Joan, membre de l’assemblea local, creu que és molt necessària aquesta nova comissió. La situació de les pensions ens afecta a tots: tant als pensionistes d’avui com els del futur. Descriu la situació del fons de reserva que ja ha patit 3 retallades. Amb aquest ritme dintre de poc ens haurem quedat sense fons de reserva. Les pensions són un dret social i els governs de l’Estat estan obligats a buscar fórmules per garantir-les. No val parlar de plans de pensions privats ja que això significa els diners en mans dels mateixos. És el govern qui ha de dissenyar les estratègies adequades per garantir-les. El panorama a dia d’avui són 4.600.000 pensionistes espanyols que viuen amb menys de 650€/mes. Això encara és més greu si tenim en compte que moltes famílies viuen d’una sola pensió. Aquesta comissió s’ha posat en contacte amb els Iaioflautes. El Joan fa una crida a la participació per reclamar els drets d’aquest col.lectiu.

Comissió de treball d’ensenyament.

No es dóna informació per absència per malaltia de la seva responsable.

Comissió de continguts. Informa: Edgar Manjarín

En formen part 10 persones. S’han fet dues reunions introductòries. S’ha tractat l’objectiu d’aquesta comissió. Vol aportar debats. El què s’ha vist més factible és mirar els 10 punts del Manifest i d’aquests es va escollir el punt 7 per començar-hi a treballar. El 4 de novembre hi ha la propera reunió on concretament es parlarà de la sobirania alimentària. L’Edgar convida tothom a assistir-hi. No s’han tret grans conclusions però, mica a mica, es va definint la funció de la comissió. Hi ha dues inquietuds al voltant de l’objectiu: (1) establir el lligam amb la comissió general de continguts i (2) establir una relació amb les altres comissions. Pel que fa a la metodologia es proposa de treballar amb fitxes per acabar elaborant un document. A la darrera reunió va sortir una proposta de fer un acte públic. Ja s’ha concretat. Consistirà en una taula rodona que es portarà a terme el 12 de novembre on, entre d’altres, hi ha assistirà Gerardo Pisarello, 1 membre de la CUP, 1 d’Iniciativa … El tema a debatre serà: “Per què un Procés Constituent?

Comissió de les relacions amb les entitats. Informa Charo Díaz

S’han fet els següents contactes per presentar-se a:

(1)El regidor de cultura de l’Ajuntament

(2)L’Assemblea de drets socials

(3)L’Assemblea Nacional de Catalunya

Per més endavant està previst fer una trobada amb totes les assemblees creades al Vallès.

A dia d’avui hi ha més de 45.000 adherits al Manifest i 89 assemblees locals en marxa. També està previst organitzar algun acte a Valldoreix i la Floresta.

Finalment informar que el PC va organitzar un curs sobre activisme en Xarxes Socials al que van assistir 14 persones

4. Participació a la Festa de Tardor de Sant Cugat

La festa de tardor és el resultat d’una assemblea de les entitats de Sant Cugat. Cada any s’agafa un lema, es treballa, es fa un manifest i les entitats treballen entorn d’aquest lema. La festa es farà els dies 16 i 17 de novembre. La fira d’entitats és el diumenge 17 de 10 a 14h. El lema d’aquest any és: “Els barris som i fem ciutat”. El voten les entitats. Hi haurà un programa. La fira estarà ubicada a la plaça Octavià i al voltant del Monestir. Es pretén que durant aquest dia el procés constituent sigui present com a punt d’informació. Hi haurà braçalets i gomets. Es posarà la caixa pels donatius. Les persones que vulguin ser a la parada com a volunaris que es posin en contacte amb la Montse Plaxats.

5. Guardiola per les petites despeses de la nostra Assemblea Local

Punt tractat a l’inici de l’assemblea. S’ha recaptat 66,16€

6. Torn obert de paraules

Durant el torn de paraules sorgeixen algunes preguntes contestades pels promotors o coordinadors de les diferents comissions, alguns suggeriments, i algunes idees:

D’on surten els diners de la reserva?

Com funciona la comissió de continguts i quina relació té amb altres partits polítics i agrupacions?

S’han fet accions per no pagar el deute dels bancs?

Com lligar la part ideològica del PC amb la vivència d’aquesta ideologia? Com “encarnar” l’ideari del PC? Possible nova comissió d’experimentació o/i de vivència amb l’objectiu d’arribar a tots.

Si el PC és una esperança i val la pena parlem-ho amb les persones que tenim a prop. Aprenguem a construir en la diversitat.

Publicar tots els ingressos i despeses del Procés constituent a la web a nivell local i central.

Paper de la independència de Catalunya en el manifest del PC. S’obre un debat amb molta riquesa de punts de vista. Encaix ANC i PC

Petició de creació d’una comissió de cultura

L’assemblea finalitza a les 20:45h

Acta redactada per Carme Besson

Fotografies de
ROBERT    RAMOS    –   F  O   T   O   G   R   A   F  I  A   (+34)  610  03  01  90
info@robertramos.cat 
www.robertramos.cat

131025_3Assemblea_13R8498 131025_3Assemblea_13R8489 131025_3Assemblea_13R8477 131025_3Assemblea_13R8463

Anuncis
Imatge | Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s