Nou ordre social

Respecte a la situació social actual:

Molts membres del PC, cada un des del seu àmbit professional, fan una descripció acurada de la situació en la que ens trobem. Gran nombre d’exemples de corrupció s’exposen a la llum pública i s’evidencia la situació que el PC es proposa canviar.

Moltes accions vàlides sorgeixen del PC.

Com es diferenciarà el PC de molts altres moviments socials i polítics que també treballen per la justícia social, per no acabar en un de més, sinó aportant conscientment un aspecte nou?

Es diu que ha de sortir un ordre social nou i que sortirà d’entre tots. Tenim clar que no serà el mateix ordre una mica millorat, sinó diferent, que s’ha de crear i hem de ser capaços de transformar pacíficament la situació actual en la nova, volem un procés constituent pacífic.

Com podem reconèixer el nou ordre social? Som capaços de reconèixer l’ordre social que realment harmonitza amb el ser humà, tan individual com social? Construirem l’ordre social entre tots, però potser que algú en particular expressarà cap a on podria anar el nou enfoc. Serem capaços de reconèixer el que és vàlid per anar fent petits passos i descartar el que no ens serveix?

Suggeriment:

El nou ordre ha d’harmonitzar l’ésser humà social amb l’ésser humà individual. Ha de permetre a l’individu una convivència pacífica amb els altres sense que quedi privada la seva llibertat.

La llibertat ha d’ésser garantida en tot el que fa referència a la individualitat, a la persona dins de la cultura: les opcions convencionals o alternatius en l’ensenyament i en la medicina, les expressions artístiques, la religió, els esports, etc. En la diversitat cultural la individualitat viu en llibertat.

Per una convivència harmònica un ajuda a cobrir les necessitats de l’altre, sense esperar res a canvi. Si tothom aporta desinteressadament el que té o sap fer al bé comú, les necessitats bàsiques de tota la població quedaran cobertes. Els diners en sí no tenen cap valor, però poden fer un bon servei en la gestió empresarial.

La relació empresarial-econòmica, que inclou la gestió de l’educació i de la salut, anirà fent camí cap a la fraternitat entre els individus.

No costa gaire veure que hi ha molt per fer. Un aspecte, potser el més important és l’educació en valors, però no a nivell teòric sinó vivencial, tant des de les escoles com en al societat. Les nombroses iniciatives fraternals, que ja tenim en la actualitat i que faciliten la vida sense buscar benefici propi, enriqueixen els valors socials tant importants per als menuts com per tota la població. Es pot practicar i observar en petit el que es desitja per a tothom.

Queda bastant clar que d’alguna manera s’ha d’ajudar aquest procés (constituent) per arribar a canviar la situació actual. Fan falta unes lleis que regulin l’economia en el sentit de la fraternitat i que afavoreixin la llibertat cultural. Aquestes lleis s’aplicaran per igual a totes les persones i institucions, tots rebran el mateix tracte. Aquí tenim la igualtat de les persones davant de la llei.

L’Amor per a l’home i per a la humanitat en el seu conjunt farà possible: – el respecte a la diversitat cultural, on cada un es pugui sentir lliure,

 •  una col·laboració fraternal en totes les tasques,
 •  un tracte igual per cada un com a ser humà.

Cap dels tres àmbits socials:

 •  cultura- educació- salut
 •  empresarial- econòmic
 •  legislatiu
ha de dominar sobre cap altre.

Hi ha d’haver un respecte per cada un d’ells, i cada un mostre un dels valors fonamentals del ser humà.Però cada valor en l’àmbit que harmonitza amb el seu ser:

 •  per la cultura- educació- salut, la llibertat responsable de l’individual
 •  per l’àmbit empresarial- econòmic, la fraternitat entre els homes
 •  per l’àmbit legislatiu, la igualtat de tots els homes.
Com desenvolupar el nou sistema social:
El ser humà pot desenvolupar el sistema social proposat amb les seves capacitats bàsiques.
 • el pensar
 • el sentir
 •  el voler
L’Amor, essència del ser humà, és formador, no s’imposa, i portarà:
 • el pensament cap a la justícia, per arribar a ser objectiu i tenint en compte el bé comú de la humanitat, pensar és una capacitat del cap.Haurem de crear les lleis necessàries.
 • el sentiment a l’empatia, a la intel·ligència emocional. Percebre l’altre per captar com se sent, és un sentiment objectiu, és una capacitat que podem desenvolupar i és una capacitat del cor.Això fomenta un respecte profund cap a l’altre persona. Respectarem la seva individualitat i llibertat.
 •  la voluntat, les accions a abandonar l’enfoc egoista per passar a ser altruista, obtindrem una voluntat fraternal que busca el bé de l’altre.Una observació honesta ens deixa veure que la creació del Ser Humà és un procés encare no acomplert, hi participem d’una manera conscient o no, per aconseguir entre tots, és a dir, cada un per separat i en interacció, la perfecció del Ser Humà que som tots.
Nombroses accions i actuacions són possibles per anar fent camí cap a la millora social i individual.
Amb aquest text sols volia estimular una reflexió per anar buscant entre tots un ordre social just per al ser humà.
Janine Künzi, novembre del 2013
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Nou ordre social

 1. lors1 ha dit:

  Reblogueó esto en Lors1.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s