IMAGO CATALUNYA

IMAGO és una associació d’experts que compta amb més de 15 anys d’experiència en la realització de projectes a Colòmbia i Barcelona. Es funda a Colòmbia i trasllada fa 9 anys les seves activitats a Espanya, establint la seva seu a Barcelona. A partir d’aquí gestiona projectes en les següents àrees:

1 – Cooperació internacional i cultural per al Bio-desenvolupament,, servint com a entitat “enllaç” especialment amb Colòmbia, aportant d’aquesta manera a la construcció d’una societat més equitativa i justa. En aquesta línia ha desenvolupat diversos projectes a Colòmbia amb Fundació IMAGO Bogotà. adreçats a infants, joves i dones http://www.fundacionimago.org.co/, i amb l’Associació Casa de l’Aigua, ubicada al Cauca, on avança el projecte de consolidació dels processos de participació i incidència de les comunitats en la gestió integral dels recursos naturals, com a mecanisme d’apoderament dels esquemes de seguretat alimentària sota enfocaments de sostenibilitat ambiental, equitat de gènere, i inclusió amb comunitats indígenes i camperoles ubicades en 6 municipis del nord-oest del departament del Cauca, Colòmbia.

2.-Sensibilització i formació per a la convivència pacífica. Treballem a partir de propostes culturals. En aquesta àrea s’emmarca el seu principal projecte de sensibilització: “La Diàspora”, que el 2012 arriba a la seva novena edició. Una de les preocupacions centrals ha estat arribar a tot aquell públic que passa d’aquests temes i que, majoritàriament, és per no tenir el contacte amb la informació i els continguts pertinents del que passa a Colòmbia. És per això que hem utilitzat les audiovisuals i les noves tecnologies com una eina de comunicació estratègica que ens està permetent accedir a persones que no són receptives amb el tema, i molt especialment al públic juvenil per al qual el llenguatge audiovisual és el llenguatge intrínsec generacional.

3.- Convivència i Participació ciutadana, on busquem participar en la vida dels barris i xarxes que conformen el nostre entorn institucional i personal, per poder aportar des de la nostra experiència a la millora de la qualitat de vida del nostre entorn on conviuen, no només immigrants d’Amèrica, orient i països àrabs, sinó immigrants europeus i catalans a la ciutat de Barcelona. En aquesta àrea hem desenvolupat el projecte “Construcció d’eines per a l’enfortiment de la cohesió social a Barcelona des de la perspectiva de la interculturalitat i la participació ciutadana”.

En el marc d’aquest projecte, es van desenvolupar activitats de difusió cultural en que els veritables protagonistes van ser les famílies i els habitants del Casc Antic de Barcelona. Aquest projecte va ajudar a institucions, organitzacions de base i ciutadans a comprendre els imaginaris culturals de les persones immigrants i a dotar-nos d’eines de participació.

Dins d’aquesta àrea de Convivència i Participació Ciutadana, vam realitzar l’any 2010 la Tercera Trobada de Latinidades que va comptar amb tres eixos bàsics: 1.Immigració i codesenvolupament, 2.Ciutat: nous conflictes, noves convivències. i 3. Capital creatiu tangible i intangible. L’esdeveniment va finalitzar amb la redacció del Manifest de Barcelona, que és un instrument polític que conjuga les idees, aportacions i iniciatives més rellevants de la trobada, a favor d’una agenda que toqui els temes de la convivència, el desenvolupament, les migracions i la cultura.

Per mes informació i accedir a la Web cliqueu al següent enllaç:    IMAGO CATALUNYA

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s